○ ○ ○
Kto pozná hip-hop a rap z východného Slovenska, ten vie, že Marek6.59 to je Ujo Marky – dnes už legenda prešovského rapu. Na undergroundovej scéne sa pohybuje viac ako 25 rokov. Vinylový DJ, raper a producent v jednej osobe napísal v roku 2022 knihu „Odviate časom, opísané hlasom“. Následne v roku 2023 vydal svoj vlastný vinyl „Klasiky z POdzemia“. Na tomto blogu nájdeš informácie o ňom a o jeho aktuálnych aktivitách. Všetky jeho demonahrávky sú k dispozícii na stiahnutie. Podporiť ho môžeš objednávkou vinylu alebo knihy, kde sa dozvieš hodnotné informácie o vzniku a vývoji tohto hudobného žánru nie len v Prešove, ale aj na Slovensku.
○ ○ ○

sobota 31. augusta 2013

Projekt "POsedenia" je oficiálne vonku

Krásne leto roku pána 2013 zakončíme návratom ku koreňom. Je tomu už viac ako 2,5 roka, od kedy sme sa s Igorom stretli a povedali si, spravme ešte niečo "na staré kolená" pre prešovskú komunitu a nahrajme pár skladieb. Prvýkrát sa naše cesty splietli niekedy v roku 1996 a spolu sme s rapom a hip-hopom v POcity začínali. Najskôr tanečné kroky, neskôr prvé texty a pokusy o hudbu. Pre tých, čo nás nepoznajú, sme priekopníci zo starej prešovskej školy. Časom sa naše cesty rozišli a tak ako som ja riešil veci napr. s Kubom, Tomym, Kosthym, Pravdou slova a pod., Igor hrával a tvoril s kapelou I3K (pred tým Ilegálny 3k). Čo-to máme teda obaja za sebou. Ale odhliadnuc od čisto hudobnej tvorby, vždy bola niekde hlboko v nás obidvoch zakorenená všeobecná vzájomná spolupráca, podpora mladých v komunite a podpora hip-hopu v Prešove. Roky, ktoré sme strávili organizovaním akcií, stretávok a riešením projektov, obaja neľutujeme. Nakoniec sa nám predsa len podarilo dať dokopy pár skladieb a výsledkom je spoločné CD s názvom "POsedenia", od ktorého si sľubujeme, že nakopne ďalšie generácie k tvorbe a zároveň dokáže starším pánom, že rýmovať sa dá aj po 33-jke. O cover sa postaral Byzwa Dher a o master zasa DJ Jazzy - všetko naši spoluhráči zo starej školy. Preto má tento projekt nie len pre nás, ale dúfame, že aj pre ostatných, príjemnú príchuť nostalgie a novosti zároveň. Snáď to nie je posledný kúsok od starých psov...

V prípade záujmu o originálne CD a teda aj podporu umelcov píšte na email: marek6.59@gmail.com. Cena CD je 5,99€ + 2€ poštovné. Dodanie do 7 pracovných dní.


Marek6.59 & Igor - POsedenia (2013)

1. Intro
    prod.: Marek6.59 & Dubax, basa: Ivan Eliáš
02. POsedenia
    prod.: Marek6.59
03. S odstupom času (v spol. eR.O.Be.O.)
    prod.: DJ Jazzy RMX
04. Názorový bunker (v spol. eReMeN)
    prod.: Bronek
05. Neplačte už toľko (v spol. DJ Jazzy)
    prod.: Marek6.59
06. Ideálny život
    prod.: Marek6.59 & Dubax
07. Vlaky (v spol. Elle)
    prod.: DJ Jazzy
08. Nočné mesto (v spol. Strana Východná)
    prod.: DJ Rezumé
09. Dávate do nás silu (v spol. K.O.S.)
    prod.: Marek6.59
10. Banánová óda
    prod.: DJ Jazzy
11. Nechce sa nám (v spol. Bezmena, Kolektiv, Rusnack, Citron)
    prod.: Bronek

(c) 2013 Marek6.59 & IG-OR

MIX: Marek6.59
MASTER: DJ Jazzy
COVER: Byzwa Dher

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.